Восход солнца

Светлана Пригоцкая
 по мотивам Йорданки Господиновой
         ( Болгария)
    http://www.stihi.ru/2012/09/14/658   

  По следам мечты убегающей-
  Одна слеза рифмы молчания...
  Снова мысли о тебе в снегах тающих,
  Снова возвращаюсь...-о тебе чаяния.
 
  Женщина ,
  Которая болеет тобой до бесконечности, 
  Вопреки непознанной неизвестности,
  Как костёр, горящий в лесу вечности,
  Сохранить о нём в душе песенность,
 
 Вопреки ветру,морям, дождям...( что ищут меня безумные).
 А ты ревнуешь меня к птичьим стаям,
 И солнце смотрит в глаза и небо лазурное,
 И крылья за моей спиной вырастают...

 По следам мечты убегающей,
 Я до сих пор возвращаюсь в твоё ясное утро,
 Успеть подарить любовь тебе, обо мне мечтающему,
 Чтобы была твоя жизнь восходом солнца чудным...

Художник:Mihael Longo

Бягащи стъпки
Йорданка Господинова
По бягащите стъпки на съня
една сълза римува тишината…
Отново в твойте мисли съм сама,
отново съм различната…Жената,

която до безкрайност те боли
и въпреки това е непозната.
Която като огънче гори,
но искаш да я пазиш там, в душата

от вятъра, морето и дъжда…
/те всички до полуда ме намират/.
Ревнуваш ме от птичите ята,
а слънцето в очите ми се взира…

По бягащите стъпки на съня
аз пак във твойто утро ще се върна.
Успея ли с любов да те даря,
живота си във изгрев ще превърна…