Каламбур на беларускай мове - 18

Леонид Ганчаров
 Настальгічны каламбур

 Пра настальгію ў сумны час пішу НАТАТКУ,
 Як хлапчукОм малЕнькім я сядзеў НА  ТАТКУ,
 Як потым потам мы сплывалі з ім АД  ЧАЮ,
 І не было ні кроплі злосці і АДЧАЮ.

 *****
 Ностальгический каламбур

 О ностальгии в грустное время пишу заметку,
 Как мальчиком маленьким я сидел на папочке,
 Как потОм пОтом мы  исходили с ним  от чая,
 И не было ни капли злости и отчаяния.