Каламбур на беларускай мове - 25

Леонид Ганчаров
Каламбур новаспечанага мужа аб акалічнасцях жаніцьбы

Прызнацца ў гэтым, напэўна, мне ВАРТА:
Цягнула ў ЗАГС мяне жончына   ВАРТА.
Свае абяцанні даваў я з-пад   ПАЛКІ:
"Я буду пяшчотны, надзейны і  ПАЛКІ!.."

*****

Каламбур новоиспечённого мужа об обстоятельствах женитьбы


Признаться в этом, наверное, мне стоит:
Тащила в ЗАГС меня стража  жены.
Свои обещания давал я из-под палки:
"Я буду нежный, надёжный и  пылкий!.."