Сона деза ер лаьтта

Аслан Куазо Ингушетия
Сона деза ер лаьтта –
Са дай укх лаьттано кхоабаш,
Ер лаьтта боча лоархIаш,
Ер лаьтта лорадеш,
Укх лаьттанца бахаш хьабаьхкандаь.

Сона беза ер мохк –
Са къам дебадеш,
Са даьша лорабеш, тоабеш,
Са даьшта безаш хьабенадаь.

Сона деза ер къам –
Замай йIоахалла,
Ханий дозалла,
Сий, яхь лакха лоаттош,
Эздий кIантий кхебеш,
Хьаьнала дахаш хиларах!
Се – укх къаман воI хиларах.

2002 шу.