Смуглi руки i маки пекучi...

Алексей Ковалевский Укр
* * *

Смуглі руки і маки пекучі,
Рвійний вітер — завійна крута...
Дні мигтючі і ночі жагучі —
Птах за птахом —
Життя одліта.

Я любив тебе,
Чуєш, далека!
Я пропав серед літа-зими,
Де мовчить одинокий лелека
І усіх обгортає крильми.

А по чорній, намученій, милій,
Наче сльози,
Стікають струмки.
І мисливці забулись на хвилю,
І вжахнулися пальців курки...