Думки перед храмом

Сергей Кононенко
 
                О.Михаїлу та всім прихожанам
                Храму Архистратига Михаїла
                с. Музичі присвячується

На горі церква… На хатину схожа,
На рідну хату для нас усіх.
Прости, Всемилостивий Боже,
Що думка часто проситься на гріх.

За гордість, за байдужість, за лінивість…
Прости нас, Вседержителю, прости.
І за якусь підступну соромливість,
Що за гріхом не палимо мости.

Молитва наша – школяра щоденник:
Коли – відмінно, а коли – на нуль…
І тільки кормчий ( в досвіді священик )
Утримать допоможе правий руль.

Лише тоді душа човном полине
Вперед, під Богородиці Покров…
І благодать – кресало журавлине
Запалить в серці неземну  любов.

Яку я відчуваю цеї днини:
Чи я на небі, а чи у вісні,
Де, навіть, на вітру кущі калини
Он звершують поклони поясні…

                25.09.2012р