***

Олександр Музика
Вчора не стало ще одного життя.
Вчора не стало мене.
Його скалічили, убили
І скинули з землі.
Воно хотіло жити,
Не просячи нічого.
Лиш насолоду відчувати
Від шороху дощу на шибках,
Від звуку грому, що здіймає страх,
Від сивого світанку, залитого туманом,
Від терпкої нічної тиші,
Від спалаху вогнів на чорнім полотні.
Воно дивитися хотіло
Як листя жовкне, опадає...
Воно хотіло просто бачить!
Воно хотіло відчувать
І в насолоду з головою поринать.
Воно хотіло просто жити...
Не просячи нічого узамін!