Тiло твоe - вiд сонця...

Алексей Ковалевский Укр
Тіло твоє — від сонця.
Сліпуче. Не бачив плям...
Де ти?
В якій сторонці,
Палаєш яким життям?

Другим, десятим, останнім?
Вічним?..
На шрамі шрам!
Цілунків сліди? Коханням
Платиш за скрегіт брам?

Знову впускають? Вкотре!
Сліпнуть, як тут, і там...
Тіло — солодке, гіркотне
Обожнюють,
Вносять в храм

Темної віри і ночі
Пожадливої.
З виттям
Рвуть!..
І не терплять по-вовчи
На нім, як на місяці, плям...