Картларга диясем килми эле...

Гульжиган Гайнуллина
Саргаймасын алсу йозлэр,
Тоныкмасын нурлы кузлэр,
Аларда янсын серле очкыннар,
Сызлаусыз булсын кул-аяклар.
Бердэ сулмасын авыз тэме,
Кызыктырсын тормыш яме,
Балалар хэм оныклар соендерсен,
Тонлэ тэмле тошлэр керсен,
Сырланса мангайлар сырлансын!
Кунеллэр хаман яшь
        хэм яшь булып калсын!

Редактирование этого стихотворения, вариант моего друга Иакута, мне очень понравилось:
Саргаймасын алсу йозлэр
Тоныкмасын нурлы кузлэр,
Янган йорэк очкыннары,
Житешсен сина серлэре.
Тормыш яме кызыктырсын,
Мэхэббэт куз алда торсын!
Соендерсен хэм балалар
Кызыктырсын хэм оныклар.
Жылы жиллэр генэ иссен.
Агарса чэчлэр агарсын
Мангай гына саргаймасын.
Кунел бит ул хаман да яшь,
Хаман йомшак суз белэн дэш!