Що ти хочеш сказати, блазню?..

Алексей Ковалевский Укр
*

Хоч які важкі
Але дзвони літають
У них ангельські крильця

Що ж ти хочеш сказати
                блазню
Своїм ковпаком
Обвішаним дзвониками
                і обшитим зірками

*

Кладуть на рівний стіл
Думка летить
Крізь усі світлові роки
І простори
Упирається у щось
Тверде і чорне —
Неандертальський череп
Хаосу?
Логосу?!

Пустіть мене далі
Може за колючим дротом щеті
Гуляє воля

*

Якщо Телль
Стріляв у розп’яття
Йому нічого не варто
Поцілити в яблуко
Нехай і на синовій голові
А насіння
Віддати магістрам-воронам
Так надійніше
Через триста років —
А проросте
Зашумить зеленою легендою

*

Може справа тільки у фарбах
А не в цій нитці
За яку посмикують
                насмішкуваті руки

Розмальований змій
Летить
Під аркою райдуги