Тиран, полководец, державный... Из Л. Костенко

Алексей Бинкевич
 * * *

Тиран, полководец, державный корсар -
и звать тебя грозно - Тиглатпаласар!
Тигрово-гарячий, как тигель, как жар -
ты роты, ты гроты, Тигланпаласар!
Ты гром, ты гробница, ты горы, ты град,
ты гордость, ты горе, ты Тигр и Евфрат!
Ты царь вавилонский, полынь и полон!
Смотри, развалился и тут Вавилон.

* * *
Тиран, полководець, державний корсар -
ім'я тво'є грізне - Тиглатпаласар!
Тигряче, гаряче, як тигель, як жар -
ти грати, ти гроти, Тиглатпаласар!
Ти грім, ти гробниця, ти гори, ти град,
ти гордість, ти горе, ти Тигр і Євфрат!
Ти царь вавилонський, полин і полон!
Диви, развалився і цей Вавилон.