Я говорю. Ти розумiеш...

Алексей Ковалевский Укр
* * *

Я говорю. Ти розумієш.
І це занадто...
                День при дні
Мої шибки знадвору миєш —
Уся з’являєшся в вікні!

Вони ж далекі — смертні гони.
Як ти дісталась, як змогла?
Відкрила всі забуті схрони,
Мого торкнулася чола.

Земля прозоріша, ніж вікна!
І слово чуєш ти німе...
— Не забувала?
— Я довіку —
Твоя...
                Пригадуй лиш мене...