Вишивала мати...

Раиса Андрейчук
Вишивала мати рушничок весільний,
Із душею хрестики клала в полотно,
Та благала Господа:"Всемогучий, сильний,
Дай дитині долю, щастя і добро!"

Хай вона впізнає чистоту і святість,
Хай не бачать очі горя та біди.
Дай любов їй вірную - справжню і гарячу,
Віджени від неї погань і гріхи!

Щоб цвіли їй квіти, де би не ходила.
Щоб співали птахи на її шляху!
Щоб була коханою і сама любила,
Дай їй ходу легкого на її віку!

Встережи від злочинів людства і природи,
Урятуй від недугів. Душу збережи!
Схорони сердечність, людяність і вроду...
Мій Пречистий Господе! Боже поможи!"