Iскра село, якому 230 рокiв... На украинском языке

Владимир Прохода
Стоїть, живе на Україні
Вже двісті тридцять літ село,
Переплелись зв'язки родинні
С тих пір,багато що було...

Сини та дочки виростали,
Матусі проводжали в путь,
Як що у нас Ви не бували,
То Вас давно тут радо ждуть...

Тут пригостять всіх хлібом,сіллю,
Напитися дадуть з струмка,
Від болячок є чудо-зілля,
Наливочка, хмільна й м'яка

Із вишеньок,в нас соковиті
Плоди,чим славиться мій край,
А люди в тут всі працьовиті,
Шумить про те Зелений Гай*

То хутір був колись Петровський ,
А рядом Товстий*,Нові хати*,
Піддубній* теж із-під клєвцовських,
Іскра їм батьківщина-мати...

Тут народився академік
Григорій Бондарь,як хто чув,
Заслуг його внести перелік,
Життя не хвате, щоб збагнув...

Герой народу і країни,
Хороший лікар і хірург,
Не бачив кращої людини,
А народився саме тут...

Є Бережний,Гуржій -солдати,
Один з них правда генерал,
Хіба це важно скаже мати,
Яку від німців захищав...

Є хлібороби,є поети,
Художник Васеленко - наш,
В музеях є його портрети,
В війну пройшов він тяжкий марш...

Великі люди,не маленькі,
Живуть у нашому селі,
Я Вас вітаю ВСІХ РІДНЕНЬКІ,
Вклоняюсь ВАМ аж до землі!!!

Зелений Гай*,Товстий*,Нові хати*,Піддубній*- села,які заснували вихідці з Андрієвки-Клєвцової нині село Іскра.