Уйчан нигез

Фаниль Асфаров
Нигез эзлэп йорим эле.
Белсэмдэ урынын мин.
Ул янадан язын янарып.
Чэчэк атканнын телим.

Мэрхум бабам салган йорт.
Энкэй уйнап ускэн урамы.
Хэйри абый гармун тарткан.
Кунелемдэ сихри моннары.

Нигэ нигез ялгыз калдын.
Заманалар узгэрде.
Ерак тугел бит, бер адым.
Башкаладан инде.

Уз коче белэн тартты.
Яшьлэр кучеп китте.
Бала тавышы килмэгэч.
Ямедэ, тослэре бетте.

Яшьлэр китте шэхэрлэргэ.
Калды авылым тынып .
Уйланучан нигез тора.
Эллэ мине сагынып.