Про100 Саторi

Валео Лученко
Що таке саторі? Насправді усе - просто: це - чути у пучках спокій.
Бути спокоєм. Бути рухом ритмічним рук і ніг. Бути тілом.
 
Бути смаком шоколаду на піднебінні. Бути небом.
Бути листям клену, жовтогарячим, червоним, журхітливим,
що впало одразу за якусь ніч.
І не бути ніким і нічим водночас.
Світитися і любить усе і нічого...
 
Саторі. Листя вишні. Теплий вітер у жовтні. Останнє тепло.
Озеро майже таке, як небо.
Твоя жінка, як Всесвіт і ти у ній,
як промінь_відлуння первісного грому.
 
Саторі. Вас двоє у ньому.
Коли це скінчиться ніхто не знає.
Нірвана не ціль, а засіб,
але ми не скажем про це нікому. Сьогодні.
Можливо колись, потім...