Жовтневе

Инна Приходько
Чманіє ніч із жовтнем сам на сам,
він скупчив хмари і зірки задмухав,
а хтивий вітер тішиться гіллям,
зніма поважним кленам капелюхи.

Цнотливо-звабна, пристрасно руда,
вечірнім сонцем скупана в принадах,
за ними осінь заздро підгляда,
і мріє про цілунки листопада.