Хьехархошна лерина

Петимат Абубакарова
1илманан хьуьжаршкахь,  кхиадеш  хьекъалш,
Ца  кхоош  могшалла  ,дог  а,
Хьехаран  даржашкахь  къахьоьгу  «пекъарш»,
 Шу  ирс  а  цкъа  г1ур ду  кога...

Тептаршна  талламбеш,дагийна  б1аьрса
Х1иттинчу  б1аьргаш чохь кхулий,
Яржаян кхиале  малх з1аьнарш хьаьрса,
Балха  т1ехь  хуьлу ,са  дулий.

Сада1арх  хьаьгна шаьш ,кханенаш йохкуш,
Йист йоцчу  декхаршна  к1адлой,
Декъазчу  кхожана цкъа  довларх  дохко,
Х1етте  шу  синош  ца  къарло.

Хастамбеш  деха  шу сийлахьчу  некъан,
Биллинчу  къаноша  хьехахь.
Йоккхае,цкъа делахь,йолуш шун декъа,
Ницкъ болуш  диканиг хьеха.



Подстрочник с  чеченского.

В учебных заведениях,выращивая  умы,
Не жалеете здоровья,не жалеете  сердца,
На  учительском  поприще бедные трудящиеся,
Верю ,взойдут  вашего счастья  ростки.

От  проверок тетрадей с потухшими,
Уставшими, впавшими глубокими очами,
Еще до появления рыжих лучей солнца
Вы уже  на  работе,настроившись на лучшее.

Мечту  об отдыхе откладывая  на  завтра,
Изнурившись  порой  от тяжелого труда,
Бывает ,иногда  вы жалеете  о своей  участи,
Но  перед  трудностями  не  сдаетесь  никогда.

Живете  вы,гордясь своим путем-дорогой,
Проложенным издавна  мудрецами.
Горжусь и  я ,что  я  одна из  вас,коллеги,
Что  выпала   мне честь- добро  нести.


http://stihi.ru/2020/11/17/3693