Пулсираща тишина

Йорданка Господинова
Ще спре ли да пулсира тишината,
ако със теб останем откровени,
загърбили невинните предателства,
ще се стопят ли дните лицемерни?...
 
Ще се роди ли нежно красотата
ако замлъкнат всички леки фрази -
натруфеният блясък, суетата,
и егоизмът в  жалките си фази?
 
Научихме се да живеем смешно -
крадем на дребно самотата даже.
Не ме оставяй, даже и погрешна
звездите горе тихо ще ти кажат
 
коя съм и защо съм толкоз нежна...
Танцувай с мен безумно под луната,
гласът в сърцето да остане верен
на любовта... Това са правилата!
ПОДСТРОЧНИК

Пульсирующая тишина

Перестанет ли пульсировать тишина,
Если с тобой станем откровенны,
Оставив за собой невинные предательства,
Расстают ли лицемерные дни?

Родится ли нежно красота,
Если замолкнут все легкие фразы –
Расфуфуренный блеск, суета
И эгоиз в жалких своих фазах?

Научились жить смешно –
Крадем в розницу одиночество даже.
Не оставляй меня, даже и с погрешностью
Тихо вверху скажут звезды

Кто я и почему я так нежна…
Танцуй со мной безумно под луной,
Чтоб голос сердца оставался верным
Любви…Вот правила такие!