***

Микола Щома
Аріадна

Про Аріадну чувава ти?
Тесей не зміг її сховати.
Стрілка Артеміди знайшла,
корону золоту її відбила.
Під час пологів,
самітня вона спочила...

На Кіпрі --
в священному гаю,
була вона одружена,
з Тесеєм.
А від Зевса
безсмерття -- як дарунок,
дістала...

Вона ж дала клубок ниток
для Тесея й таким чином
вивіла його із лабіринту
в якім він із мінотавром
розібрався!..