Ти не прийшла

Микола Щома
Руки.
Ноги.
Чистий стіл
требує чистої підлоги.

Занавіска закрила вікно.

Двері відкриті,
А відбивають повітря
чого?
Вони не з діброви
й дубові не є --
Вони транспарентне стекло.

Процедура
зламала стілець!
Де тепер сядемо
й укупочці разом засвітемо
отой наш каганець?
Усіх текстів пісень
я не знаю словець. Як же будем
співати -- на пам'ять,
отой гімн не торкнувши сердець?

По правді, я ніколи
і не думав бути співець.
Тебе я чекав
Тобі двері відкрив
Руки помив
Пару крісел до стола приставив,
а ти не прийшла.

Здається мені що така
процедура була --
Ти не сідаєш за стола!