Кеше ж, анын язмышлар сыната

Ямалеев Марс
   

Кеше гомер  кичэ -  уз  язмышын . Утеп   биргэн  бар  вакыйганы.
Узгэртэлмэй  ,  бирелгэн  юлларын ,телэсэдэ  анын,   ж,аннары.
                Хаталары   ясалса  тормышта ,
                Коч-хэл   белэн  бэндэ  тозэтэ.
                Сон,га , артка   калса  борылышта ,
                Гомер  юлы   хэсрэт    курсэтэ.

Читтэн   гэеп   эзлэп  ,  кичергэнен ,  танымаса ,  узенен,    хатасын .
Ничек  ан,лар  алдагы коннэрдэ ?  Гэеп  кемдэ  булып  каласын .
                Cу  , гэепле  тугел    батсаларда.
                Янсаларда ,  утта  гэеп  юк.
                Гэепле  шул   булмый  утерсэдэ ,
                Йорэген,э   очып килгэн  ук.

Кеше  ж,анын   язмышлар  сыната . Тирэнгэ  ондэп  йзэлгэнне
Канунарын  тормыш тиз   ан,лата  . Сулар  тартмый   йозэлмэгэнне.
                Беткэннэрне  дару  терелтэлмэй.
                Хэр  сойгэн  яр   калмый  яннарда.
                Сэбэпкенэ    телэкне     ан,латмый .
                Эйткэн  суздэ  кайтмый   уйларда.

Тормыш   каннунарын  була бозып  , тик   азагы  -  ачы   кайгылар
Кылган эшне  булмый  уйдан   сызып . Язмышлардан  булмый узмышлар.
                (08.10.2012г.)