***

Виктор Демковский
Лунає пісня понад гаєм...
Шумить верхівками дерев
Весняний вітер.
Розсвітає...
З долин зелених гучний рев
Ріки швидкої долинає...
Лунає пісня понад гаєм:
Така легка, весела, млива -
Проміння сонця зігріває
Весь світ великий і щасливий.
Додолу гнуться п’яні верби
Їм вітер коси розвива,
А журавель між ними, мертвий,
В колодязь сльози пролива...
А навкруги так само мливо:
Так само швидко мчить ріка,
І пісня понад гаєм лине
Така ж весела і легка.