Гомер

Игорь Нехаенко Одесса
Кажуть, що Гомер помер.
Тільки я цьому не вірю:
Заглядав учора в Вирій,
Там не чули гекзаметр.

Той дідусь був міцний тілом,
Їв галушки, сало й мед,
Не вживав скрізь «Полімед»
І вірші складав щосили. 

Якщо стрінете дідка
У шинку, чи у кав'ярні,
Розпитайте його гарно,
Чому з Трої всі тіка?

Чом потужні грецькі хлопці
До Туреччини спливають,
Дірки роблять у сорочці,
Марно голови складають?

Та навіщо в місто тащать
Дерев'яного коня,
Де дурних, як та стерня?
Ще й колеса дьогтем мащуть...

Веслували б з Одіссеєм
Проміж Сциллою з Харибдою,
З'ївши добре перця з кривдою,
Та купили б комп з дисплеєм.

Так, щоб згодом й Гомер
В інтернеті не помер.


 
 10 жовтня 2012 о 14:15