Обранци

Максим Тихонов
Шановні мої обранці
Почуйте мої слова
Коли ви встаєте вранці
Від чого болить голова?

Від того, що ваша мати
Не зможе купити хліба?!
Чи що батько не може спати:
Згвалтована донька вже стигла?!

Чи з того, що комусь немає
Їсти дати дітям маленьким?!
Від того що хати немає
У вашій доньки рідненькій?!

Чи з того, що вам все набридло
І час вже вісити на дроті?!
Чи з того, що мати забулась
Та й загинула там на роботі?!

Від чого, народні обранці
У ранці болить голова?
Ні, та ви ж просто засранці
Десь тут була булава?!

Якщо ж в тебе вона заболіє
Ти її не жалкуй, поклади
На плаху народної мрії
Й для себе ножа обери

Прийди, поклонись мені в ноги
Й прохання проси як в останнє
Щоб вже не згадати дороги
Що вела до мого повстання

Коли прокидаєшься в ранці
Для кого ти станеш вставати?
Для мене, чуба й голодранця?
Чи себе продовжиш кохати.

Якщо ж вибираєш останнє
То май собі на увазі
Закінчиться день твій гортанню,
Покинутій у нічній вазі.