Эллэ нэрсэ булды уйларыма

Ямалеев Марс
 Эллэ нэрсэ булды уйларыма. Кирэк якка бер дэ илтмэде.
 Йорэгемнэн чыккан ж,ырларымда , кун,елемнэн ары китмэде.
 Бикле йозак салган сыман булды , эйтэсе суз телдэн чыкмады.
 Кун,елемнэн агылган шигырьлэр тигез ж,омлэлэргэ ятмады.

 Кояшлы кон  тонгэ охшаш булып , ж,ылы нурлар белэн сипмэде.
 Ботен донья бушлык  булып  калды , тынны  кысып , сулыш бирмэде.
 Чишмэлэрдэ  комеш аккан судан , челтерэгэн тавыш чыкмады.
 Алга куйган  изге телэклэрнен, ,  мохимлеген   табып  булмады.

 Булмады шул  юнэлешен  табып ,  омтылышлар    адашты    юлда.
 Эзлэсэмдэ шифалы чаралар , йорэгемне  булмады  алдап .
 Ялгызлык  кун,елне  чорнап  алды , котмэгэндэ , уйламаганда.
 Дуслык хисе кулларын сузмады,  ж,анга  ярдэм   кирэк булганда