Жде дружина Василя...

Мария Погорелова
Жде дружина Василя з роботи о шостій,
А його все ще нема, мабуть майнув в гості ?!

        А роботи вже зібралось ! Голодна скотина...
        Та й уроки ще зробить, просить вже дитина.

О дванадцятій годині, заповза до хати,
Що робив і де він був, ні з кого спитати.

        - Що з обіймами стрічать?  - Каже жінка мирно.
        - Випив з хопцями півлітру - Чого тобі дивно ? !

Розлютилась жінка дуже, узяла дубину,
Та давай гамселить мужа : по рукам, по спині!

        Ще й по тому била місці, нижче поясниці,
        Де дівчата носять влітку, короткі спідниці.
 
Та приказує при цьому : - Будеш пити, будеш ?
- Чоловік аж облизався : - Тепер знаю, любиш !

       - Раз для мене купувала та ше й умовляєш ?
       - Згоден, досить вже благати! - наливай, як маєш !