Пульсирующая тишина. Пульсираща тишината, Йорданка

Владимир Петрович Трофимов
Йорданка Господинова

ПУЛЬСИРАЩА ТИШИНАТА
http://www.stihi.ru/2012/10/06/11105

Ще спре ли да пулсира тишината,
ако със теб останем откровени,
загърбили невинните предателства,
ще се стопят ли дните лицемерни?...
 
Ще се роди ли нежно красотата
ако замлъкнат всички леки фрази -
натруфеният блясък, суетата,
и егоизмът в  жалките си фази?
 
Научихме се да живеем смешно -
крадем на дребно самотата даже.
Не ме оставяй, даже и погрешна
звездите горе тихо ще ти кажат
 
коя съм и защо съм толкоз нежна...
Танцувай с мен безумно под луната,
гласът в сърцето да остане верен
на любовта... Това са правилата!


ПУЛЬСИРУЮЩАЯ ТИШИНА

Пульс тишины предельно чуток –
Ей откровенность разве помешает? 
Опасность в чём для лицемерных суток?
Предательство невинность не теряет?

А нежность красоты родиться сможет,
Когда утратят лёгкость фразы,
Когда гламуром конь Пегас стреножен ,
И  эгоизм достигнет жалкой фазы?

Науку – жить смешно – легко увсоив,
Воруем одиночество порою.
Не оставляй меня, когда нас двое,
Звезда – за нас, мы – под звездою.

Истома – через край, и что со мною?..
Чтоб сердце стало преданным любви,
Танцуй со мной, безумец, под луною!
Тебе – такие правила мои.

     Перевёл с болгарского Владимир Трофимов