Тише, тише, тише...

Ирина Богданова Хг
- Тише, тише, тише… - шепчет ветер листьям.
- Осень засыпает, прилегла на крыше.
- Тише, тише, тише…- ветру шепчут звёзды.
- Разве ты не видишь, как она замерзла?
- Тише, тише, тише… - листья отвечали,
Закружили с ветром и накрыли шалью.
Лес, поля дороги, город, крыши, Осень…
- Тише, тише, тише… - не будите просим.