Виктор Самуилов Новоиспеченный лесофил с болгарско

Наталья Викторовна Лясковская
НОВОИЗПЕЧЕН ЛЕСОФИЛ

Преди нехаех упорито
За българския лес…

Днес
аз съм негов пръв защитник!

На всяка мрачка днес
Досадни мисли ме спохождат
от мрачно естество.

А все по-рядно е възможно
да чуклеш на дърво.


НОВОИСПЕЧЕННЫЙ ЛЕСОФИЛ

Раньше я чихал, признаюсь,
на болгарский лес…

Нынче ж грудью защищаю
лесов интерес!

Ведь от мрачной мой сути
(да и пасть в пушку…)
мысли, мрачные, как судьи,
ломятся в башку.

Как их прогнать?
 Легко, мой друг:
стучи по дереву
— тук-тук…