Пропили гiднiсть i совiсть

Бондаренко Михаил
Пропили гідність і совість

Пропили гідність і совість,
Наплювали за спиною нам,
А тепер вихваляються словом,
Дорогоцінним і спільним лайном,
Що від гордості ненависть сіє,
Збудували гнилий механізм,
Одурили себе і людей,
Позбиралися купою бити,
Насміхатись над кожним і всім,
Пропонують світле майбутнє,
Де ні правди, ні віри немає,
Лиш закон над совістю править,
Ожирінням, капіталом чумним,
Де забуте усе окрім грошей,
Які правлять світом сумним.
На кістках нас тягнуть до ями
Так набридло жити в пітьмі
І блукати стінами пекла,
Відчувати погляд страшний,
І лічити години пусті
Серед болю і жахіття безодні.