Такъв е планът

Величка Петрова
ВЕЛИЧКА ПЕТРОВА

ТАКЪВ Е ПЛАНЪТ…
Кой святото без святост е предал?
Родината умира без поминък…
Управникът е местен феодал
за народа смачкан.
И как инак?

А парламентът е с едно око
Дървено ли стъклено…
Кой знае?!
Щом недовижда родното тегло
и с родната страна на Бог играе…
 
Битака сив спасителят е днес
развихрено е помътнял  по Ран-Ът.
Ръждясал  е Балканският експрес.
Законът блее,
но такъв е планът.

Почтените, успяващи глави,               
кучета злонравни ги повалят...
Свободните-
притихнали треви,
не смеят свободата да запалят.

А сме свободни, всеки ще реши.
Свободни сме да носим тежко бреме,
да бягаме в чужбина да крещим.
И с помощта на лекари да мрем.
Е…

Спаси ме Господи, от тая свобода!
Спасявай ме от псевдодемократа,
защото за народната беда,
той плаче както,
дявол за душата.
   30.08. 2012г.