Маё жаданне

Станислав Шастак
Не, Валька! Я ж яшчэ  ня знік
І покуль сонца бачу,
Руцкі найду я маладнік
І ў промнях сонца Начу.
Няхай жыцце цячэ ракой
Цераз лясы, парогі
Тваё ты сэрца супакой,
Дамоў найду дарогі.
З чаго б то мне цябе забыць?
З якой, скажы, нагоды?
Дай Бог, шчаслівымі пражыць,
Што засталіся годы!