***

Просто Умка
Живеш ти в світі і не знаєш:
Чи добре є тобі, чи то погано.
І коли ти навіть не чекаєш
Найближчий друг тобі, людина,
Штрикне в пітьмі ножа у спину.
Але не так болить мені та рана,
Як серце, серце плаче,
Що так жорсток цей світ,
А люд - тим паче!

Живеш ти в світі і не знаєш:
Нащо ж таке життя та доля,
Що я і ти все плачем, плачем,
Все плачем з горя.
Та як ти не старайся,
Не зміниться життя, ніколи!
Лишень воно направо вернеться,
А ти гадай: чи то на щастя, чи на горе!