мерзлота

Куропаткина
із кожним днем вечоріє раніше й раніше,
дівчата, лишаючи місця у доріг,
переходять до тепліших приміщень

у замлі застигає вино, що було пролите,
завмирають машини раптово,
як іноді завмирають коти чи діти

холодними днями або просто годинами,
десь у вирі подій нам байдужих,
чекаючи змін, кидаючи попіл за спинами

ми будемо прославляти кожного,
поміж чиїх сторінок ми не знайшли поради,
що робити цією порою,
окрім як пиячити та кохати