Игорь Муратов. Монолог вОрона..

Глеб Ходорковский
            Ігор Муратов.

КРУКІВ        МОНОЛОГ


Я старий. Мені втішно:
                                                                                            живу.
                                                                                                                 А довколишнє мре.
Я живу і живу,
                                                         вічний крук:
                                                                                                          мене смерть не бере.
Мене смерть омина. Гине все.
                                                                                                                           А мені не болить.
Я на стерві прожив триста літ,
                                                                                                                       а ще скільки тих літ!


Я старий. Мені смішно:
                                                                                            метелик живе тільки день.
Тільки день — і нема.
                                                                                     І його вже не знайдеш ніде...
Але пам’ять про нього...
                                                                                               Вона ж наче радість сама!
О прокляття: живу.
               
              Та невже мені смерті нема?!


              *   *   *

      Игорь Муратов,  Монолог вОрона.

  Мне смешно -
           я старик,
                а моё окружение мрёт
   Я живу,
         вечный ворон,
                и смерть меня не берёт.
Гибнет всё -
         а меня смерть минует,
                и это уже не секрет -
Триста лет
         я на падали прОжил,
                и  еще проживу много лет

Я старик,
         мне смешно -
                мотылёк проживёт  только день,
Только день проживёт -
                и его не отыщешь нигде.
Но вот память о нём -
                это будто бы радость сама!
О, проклятье — живу...
                так неужто мне смерти...   нема...