Я ступаю у осiнь легкою ходою

Галина Литовченко
                «Не займай мене, осене,  марно,
                Бо близькою тобі я не стану»

Я ступаю у осінь легкою ходою,
Ставлю в глеки  букети червоних жоржин.
Я до клена біжу, як колись молодою,
Він дарує мені  листопаду бурштин.

Його листя плету у каштанові коси -
Жінка-осінь до мене сміється з дзеркал. 
Щось лишилося в ній від весни. Чи здалося? -
Чи під сумнів взяла хризантемовий  бал?

До вподоби мені ця пора золотиста
А недавно ж благала: – Мене не займай…
І шепочеться клен про любов падолистом,
І нагадує серцю минулий розмай.