Грушi - на вербах, дулi - на грушах...

Алексей Ковалевский Укр
* * *

Груші — на вербах, дулі — на грушах.
Немоче,
              хто ми тобі?
Що ти вичитуєш рідне з цих душах,
В скрадливій їхній грозьбі?

Скільки відчаю в Світличнім і Стусі:
Море довкола тих груш!
...Наші ж плоди нам показувать мусить
Хтось,
            хто од розпачу дуж.

Силою сильний майбутнього злету
Нації.
              Буде той злет?
Слава героям! Вони, мов комети, —
В трясовину. Та в замет...

Вдосталь дулівки — на листі вербовім
Гірко настояних дуль.
Дядьку, ти ж виплакавсь ночі-корові.
Хай ремига собі.
                Цмуль!