Херсону

Юрий Шапиро
               

Батько всіх південних городів,
Ти купаєшся у сонячному сяйві.
Мало в гамах нот, а в римах слів,
Барв для тебе теж немає зайвих.


                Пахне степ, як з печі свіжий хліб,
                Ллє вода Славутича прозора
                І як в дивну казку манить всіх,
                В неозорі далі, Чорне море.


Нам в вітрила дмуть твої вітри
І гойда крута дніпрова хвиля.
Де б не був мене зустрінеш ти,
Бо твоя земля мене зростила.


                Мої зорі, друзі і жінки,
                Всі ви тут, хоч дехто вже й далеко
                І від них через моря листи
                Будуть довго ще нести лелеки.


Мій Херсон - колиска й рідний дім,
Ти моя родина і надія
І , гучних не побоюся слів,
На чужині вистраждана мрія.

Юрій Шапіро м.Херсон