Що розум ш ти в житт?

Сирош Андрей
Ой серце, що стучить в мені,
Що розумієш ти в житті?
Лише я знаю, знав, і знати буду,
Що плачеш ти за свій народ!
За мову рідну, Українську,
Що зараз вже як той безхатько,
Який потворний для людей
Блукає світом і боїться,
Що згодом зникне звідусіль!