Спокiй

Алексей Ковалевский Укр
Дерев богині — золотаві
Дріади —
                топлять голоси
В морозно-синявій отаві,
Спливають снами за ліси.

І прибуває день поволі,
А з ним усе-таки й страхи...
Та, наче дітки ясночолі,
Прощенно дивляться гріхи.

І вересневі тихі верби,
І мріння трепетних осик,
І жаль розлук в прозорім небі —
Ніщо не зірветься на крик.

Хіба ж оманливі ці світлі
Надії наші молоді?
...І лиш боривітер на вітрі
Стоїть —
                як щука у воді...