Cила слова

Геннадий Сивак
Єднає людство сила слова,
Та  йде навколо боротьба,
За тебе, українська мова,
А  ворогам  твоїм  ганьба.

Чудова, вільна Україна,
Глянь, від Азову, до Карпат,
Під сонцем ясним полонини,
 Скільки   вродливих вкруг  дівчат.
,
А мова зостається з нами,
Бо невмируща, як життя,
По Світу Білому піснями,
Вона дарує відчуття.


І наче птаха горделива,
Все втерпить, біль, та жаль гірку,
Та може, через те щаслива,
Не переможна, на віку.

Приниження  не пробачає,
Є у співучої мета,
Завжди  з бандурою блукає,
Вона  Господня, і свята.


.


Автор    Геннадій  Сівак.
8   листопада  2012 року.