Я бачив сон, а може нi... На украинском языке

Владимир Прохода
  Я бачив сон... а, може, ні:
  З'явилось марево небесне,
  Що Україна ще воскресне,
  Й співати будуть солов'ї;
  Пророчив сон... що у мені...

  Ходила ненька по полям:
  Лилися кров'ю її сльози,
  Студили ноги їй морози,
  І я вклонявся мозолям;
  Тим, що надбала по полям...

  А на плечах — наче тягар:
  Людські свавілля та незгоди,
  Тортури рідної природи,
  Бо скрізь пройшовся яничар;
  То непосильний був тягар...

  Та все долав козацький дух:
  Не згинув, і явивсь аж нині,
  У серці кожнім, як в родині,
  І рятував край із розрух;
  Й за нас боровсь святий дух...

  ...питаєш — сон? Кажу: а ні, —
  Я Щастя бачу в Україні:
  В спасенній мушлі, та перлині,
  В нашій відродженій святині;
  Й життя... У мирі, не війні!


 П.В.М.           10.11.2012г.