***

Денис Майданюк
Зберігайте спокій!

минають дні,
минають ночі, роки…
на вечерю –
горілка з томатним соком.
я живу в країні утопій.
я живу в країні жорстокій.
усюди брехуни травлять
гарні казки, історії.
я – одна з сорока шести
мільйонів копій!

тсс… Шановний,
не кричіть, зберігайте спокій!
ви не одні у цій палаті.
стіни-мури тут зависокі.
нажаль, я – не птиця,
нажаль, я – не сокіл.
залишається вечеря –
горілка з томатним соком.

дітина вдома сидить
вже котрий день голодна,
«анорексія»: вона не знає,
яка вона дитина «модна».
серед ночі у розпачі
вибігаєш на мереживо вулиць...

пани сьогодні на вечерю
поїли устриць.
ти не змінеш ніколи
цей клятий устрій,
не сподівайся із світлим
завтра на зустріч.
на вечерю –
горілка медова із перцем,
в мене все частіше
болить за країну серце.

ми – їжаки. ми хочемо спати,
нам сняться жахи і кошмари.
наше завтра в тумані.
люди привидом правди марять.
пенсіонери шукають, де пенсія.
та мовчить скриня поштова.
не бійтеся, завтра зверху
спустять вам всім настанову!
«республіки діти,
громадяни шановні, зберігайте спокій!»

слухаємось.
після нас залишиться
тільки думка і попіл.
той, хто пішов проти влади
давно вже цей світ покинув.
а ти, синку, все ще
кохаєш всім серцем
свою рідну країну?

18.10.2012