Автора слов караваны...

Денис Майданюк
Автора слів каравани...

кажуть: через одну точку можна провести нескінченну кількість прямих…
та тільки як взнати, де ця точка?.. і як виконати останню з твоїх примх?
кажуть: через одну пряму можна провести нескінченну кількість площин…
та тільки як знайти пряму?.. і як дізнатись: скільки в тебе залишилось годин?

скільки в годині годин? в хвилині – хвилин? а в дощовій краплині хмарин?
коли Автор плаче? коли Автор один на один залишається з вічністю?..
майбутне. минуле. сьогодні. вчора. завтра. завжди.
спалахує в люльці днів. виповзає назовню сіро-блакитний дим.
Автор дивиться на свій годинник. годинник лічить хвилини: п'ятнадцять… двадцять.
цікаво: на що люди інші (як не на вірші) життя своє тратять?

Автор в думках збирає купу слів розкиданих ним по бюро та столах.
від альфи до омеги бруківкою його тернистий стелиться шлях.
він один посеред світу речей. сонце нестерпно пече.
сонце забило цвях в кожну з народжених тіней.
коли прийде вечір кожна з них передчасно загине.
загине кожен образ народжений тінню.
вечір нікому нічого не винен. ніч теж не є винною.

Автора слів каравани сторінок проходять пустелі,
він один у всесвіті. він – маленький пустельник.
душі його торкається стеля. душа його торкається стелі.
Автор лежить на підлозі, немов Прометей прикутий до скелі,
і котяться самотності сльози… та напевно вже досить! досить!..
Автор плаче. Автор один на один залишився із вічністю.
майбутне. минуле. сьогодні. вчора. завтра. завжди.
спалахує в люльці днів. виповзає назовню сіро-блакитний дим.

кажуть: через одну точку можна провести нескінченну кількість прямих…
та тільки як взнати, де ця точка?.. і як виконати останню з твоїх примх?
кажуть: через одну пряму можна провести нескінченну кількість площин…
та тільки як знайти пряму?.. і як дізнатись: скільки в тебе залишилось годин?
 
22.10.2012