Iжачки пiд Рiздво

Наталья Викторовна Лясковская
Мороз тріщить, а iжачки
зібрались без напруг:
«Уріжем танцю, хлопчаки!
Дівчатка, ходьмо в круг!»
Тай гайд скакать відчаяно,
співати залюбки:
«Ха-ха! Хай не кінчаються
компот і пиріжки!»
Таке вітрячать хвістиком,
аж гнеться очерет!
Стрибки, кумедні вискоки,
перекиди вперед!
Стирчать iжачі йоржики —
але смішки облиш:
перука — гострі ножики,
та й гостромодна, виж!
Танцюють під ялинкою,
втинають залюбки!
Ласують мандаринками
веселі iжачки.
Летять сніжки та усмішки!
Аж ось — пустотам край.
Усядуться на сушнику:
затишно, тепло — рай!
Ялинка згорне китички,
схова всіх під бічок,
наiжить ніжні шпичечки —
ну вживу iжачок!
Але за рік лиш раз вони
святкують гарно так.
Чому? На жаль, ні жоданий
не відає iжак…
Коли ж я стану звіриком
та в хащах жить почну…
чому ж мені не вірите?
Ще й не таке я втну!
Так теж смішна, зрум’янена,
під зірку золоту
на свято на Різвяне я
з родиною прийду!
Тай ;жачкам повідаю:
чому вже тищі літ
Різдво осяйне радує
усенький Божий світ!

Прошу прощения, украинская буква i c двумя точками почему-то не отображается. пришлось как-то так...