Особлива оса

Наталья Викторовна Лясковская
Равлик Павлик та Жека iжак —
він в цій парі, без жартів, вожак —
поза хвірткою грали в квача.
Зирк — дзижчить хтось та квіти кача!

Вз-з-з — неначе звищали гальма,
вперлось ніжками в землю шістьма!
Хто се? Бачать — смугаста оса:
з рота срібна дзичалка звиса,

жовто-чорна мундирова блузка,
мотузком підперезано пузко:
«Що ви тут, iжачисько з равлиськом,
бешкетуєте, вредні хлопчиська?!

Дз-з-зуськи вам,
         не стерплю, не доз-з-зволю!
Я державну виконую волю!
Я ж таки не з-з-звичайна оса —
на з-зраз-з-зок я
                службового пса!   

«Лісоварта порядку»  — чи чули?
Так, наказ-з-зую: киньте з-з-загули,
бо з-з-законно, без-з-з всякого жалю,
я порушників
               в гуз-зно
                ужалю!!!»

 «Гей, не злись ти, смугаста оса! —
кажуть хлопці, навколо гаса,
равлик Павлик та Жека iжак, —
гайно гратися з нами, гей пак!

Жах послухати, як ти живеш,
бідна оска, облиш цей скиглеж!
З нами бігай, танцюй, пий нектар
та забудь про службовий угар!»   
               
 «Асса!» — скрикнула дзвінко оса,
 в танці скачучи — от чудеса! —
звила талію суто осину,
як лозину, на заздрість грузинам!

— Ой, щаслива я, друз-з-зі! —
                як дзига,
дзвіринчить, дрібно крильцями дрига. —
З-з-з вами вільно гайну під осину,
ну а службу жорстоку покину!

Бо така я сердита та з-з-зла
від відсутності друз-з-зів була,
а тепер ми утрьох будем гратись,
тож давайте, з-з-звірята, брататись!