Sara Teasdale I Shall Not Care

Евгения Саркисьянц
Когда умру, апрель с волос дождинки
Стряхнет, и надо мной 
Склонитесь вы в тоске  – тогда мне будет
Уж все равно.

Спокойна, словно дерево в ненастье
Под кроною листвы,
Я буду холодней и молчаливей,
Чем нынче вы.



***

When I am dead and over me bright April
Shakes out her rain-drenched hair,
Though you should lean above me broken-hearted,
I shall not care.

I shall have peace, as leafy trees are peaceful
When rain bends down the bough,
And I shall be more silent and cold-hearted
Than you are now.