Назавтра дощ...

Надя Чорноморець
Назавтра дощ у Львові обіцяють.
Тому пробач мені чарівне місто,
В мандрівники записуюсь врочисто –
Із друзями у Краків утікаю.

Та хмари линуть безкінечні жваво,
Біленьким личком в метушні чорніють.
Наздоганяю потаємну мрію –
Посмакувати віденської кави.

Ховатися у Падуї намарно,
Над Асижем безперспективно хмарно
Патьоки омивають Ватикан.

Та вже коли фортуні заманулось –
Цілуй дощів сльозливу безпритульність
Й не переймайся маревом оман.