Декабристам

Лидия Филоненко
укр.
Ніщо не мало стільки горя
Як ця любов.
Не завдавало стільки болю
І нам обом...
Тобі оця нестерпна ноша
Не по роках!
Холоне кров,моя хороша,
В твоїх руках.
Який холодний сніг північний!
І крізь сніги
Несеш мені тепло одвічне,
Даєш снаги!
О,як же важко,як нестерпно
Те розуміть:
Не я для тебе,ти для мене-
Живильна мить!
Прости мені моє безсилля!
В твоїх очах
Моя любов,і віра,й сила,
Тремка свіча
В моїй холодній зимній ночі!
Багато літ
Твої великі щирі очі
Дивились вслід
І я живу!..хоч я страждаю
На цій землі...
Нащо собі береш,я знаю
Мої жалі?
За що в очах твоїх хороших
Така любов?
Нащо така нестерпна ноша
І нам обом?